Frank Nieman pakt de overwinning in het Belgische Zolder!

4 oktober heeft het Nieman Racing team optimaal gepresteerd in Zolder. Frank wist ijzersterk de race te winnen na een wat mindere kwalificatie!

Frank had moeite om tijdens de kwalificaties in zijn ritme te komen. Mede oorzaak van dit was dat zijn schouder/bovenarm blessure hier een rol in speelde. We mochten de race starten vanaf de tweede startrij op plaats 6.

Een top start zorgde ervoor dat Frank als 3de de eerste bocht inging! Halverwege de eerste ronde wist hij plaats 2 over te nemen door een zeer nette uitrem actie. Frank reed momenteel op de eerste plaats van het ONK Supercup 600 kampioenschap. Hij volgde de belgische gastrijder en samen trokken ze een gat van 2 seconden op de achtervolgers. Echter na 5 rondes kwam er een rode vlag en mocht Frank zich dus opnieuw gaan bewijzen in een herstart race van 5 rondes!

Frank was niet goed weg tijdens de herstart. In de eerste ronde werden er meteen 3 plaatsen goedgemaakt en reed hij op plaats 3. In ronde 2 nam hij de tweede plaats over en wist zo de race te finishen met zeer snelle rondetijden.

Na combinatie van beide races  was Frank de uiteindelijke winnaar! De eerste overwinning in het ONK Supercup 600 is een feit! Het Nieman Racing team heeft zeer goede zaken gedaan in het Kampioenschap

Frank: ‘In de kwalificaties speelde mijn schouder blessure zeker een rol, maar zo zie je wat adrenaline met je doet in de wedstrijd. Ik ben super trots op deze overwinning en wil dan ook iedereen bedanken die hier aan mee heeft geholpen!’

Momenteel staan we 3de in het kampioenschap met een voorsprong van 2 punten op de nummer 4. Volgende week zaterdag (13 okt) verrijden we de laatste 2 races. U bent van harte welkom en we hopen samen te kijken of Frank een top 3 resultaat in het kampioenschap mee naar Staphorst weet te nemen!

Frank Nieman pakt de overwinning in het Belgische Zolder!
Sluit Menu