Leerzaam IDM Superbike debuut voor Nieman

Afgelopen weekend, 14-16 augustus, reed Frank Nieman met een wildcard mee in het IDM Superbike op het TT Circuit Assen. Het weekend was bedoeld om ervaring op te doen en Frank heeft laten zien dat hij al goed op een 1000cc racemotor past.

Het weekend bestond uit een trainingsdag, een kwalificatiedag en een wedstrijddag. De trainingsdag en kwalificatiedag verliepen helaas niet zonder problemen. Nieman kon moeilijk in het juiste ritme komen die hij had laten zien in de voorgaande races van de OW Cup. In de kwalificatie vielen de puzzelstukjes als iets meer in elkaar, wat resulteerde in een 22e startplaats. Kijkend naar dit sterke deelnemersveld en coureurs met jarenlange ervaring, is dit zeker geen slechte prestatie voor de debuterende Staphorster.

Op zondag vonden er twee races plaats. In race 1 ging Nieman gelijk het duel aan in de openingsronde en kwam als 19e over de streep. In ronde 4 was Frank alweer opgeklommen naar plaats 16. Een coureur voor Nieman maakte een grote fout en crashte bijna, Nieman kont dit gelukkig nog net ontwijken, maar moest hierdoor wel drie plaatsen toegeven. Frank gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich gedurende de race terug naar voren. In de laatste ronde en bocht wist Nieman nog een inhaalactie te plaatsen en kwam hierdoor op een keurige 14e plaats over de finish.

Tijdens race 2 was de openingsronde van Nieman nagenoeg een kopie van race 1. Het tempo lag tijdens race 2 meteen zeer hoog in het sterke deelnemersveld. Nieman miste nog net het racetempo van een grote groep voor hem en verloor hier de aansluiting. Er ontstond een mooi gevecht voor plaats 17 met 3 andere coureurs. Frank was nog niet eerder zo constant over een racelengte van 15 rondes. Nieman sloeg opnieuw toe in de laatste ronde en kwam op plaats 18 over de finish.

Frank: “Het was een heel leerzaam weekend. Wat ligt het niveau hoog in het IDM dit seizoen. Ik mag niet klagen, omdat het pas mijn 3e raceweekend is op de superbike. Echter hoopte ik toch graag mijn PR aan te scherpen, wat helaas niet is gelukt. Wel wist ik mijn racepace aanzienlijk te verbeteren. Ik kijk nu al uit naar de volgende ONK Supercup 1000 wedstrijd. Sponsoren en supporters bedankt!”

Nieman Racing kijkt terug op een leerzaam weekend en gaat vol goede moed richting de volgende ONK Supercup 1000 race die op 12 september plaatsvindt.

Leerzaam IDM Superbike debuut voor Nieman
Foto: JTS Fotografie
Sluit Menu