Nieman komt sterk terug na tegenslag in Dijon et Pernois!

26 & 27 juli is het gehele Nieman Racing team afgereisd naar het Franse circuit Dijon. Vol vertrouwen gingen we de races tegemoet, uiteindelijk werden er niet de optimale resultaten behaald maar bleef de schade enigszins beperkt in het kampioenschap!

Tijdens de trainingen en kwalificaties wist Frank zich elke keer te verbeteren, in Q2 wist Frank zijn snelste tijd van Q1 met 0.7 te verbeteren en eiste met een stabiele 1.24.2 een 5de startplaats voor de races op.

Race 1 kreeg helaas aan de beginfase al een flinke tegenslag. Elke beweging tijdens de start wordt hard afgestraft, Frank kreeg een 20 seconden penalty aan zijn broek. Naar zijn eigen zeggen heeft dit geen rol gespeeld in de race en werd er het beste van gemaakt. Frank miste de kopgroep nadat er problemen waren met de achterband die oververhit raakte waardoor er niet goed aangezet kon worden. Frank kwam als 6de over de streep maar eindigde uiteindelijk als 12de door de tijdstraf.

Race 2 gingen we met een ander plan de race in om de oververhitting aan de achterband veel later in de race te krijgen. Dit pakte zeer goed uit en Frank mengde zich in de kopgroep met 3 andere rijders en wist zelfs in de beginfase een tijd van 1.22.9 te rijden. In de eindfase was Frank met een andere coureur in gevecht voor de laatste podiumplaats maar deze mistten we helaas net en sloten de race af met een 4de plaats.

Frank: ‘Ik had meer verwacht van dit raceweekend maar er werd gewoon zeer hard gereden, met mijn rondetijden zou ik de race van vorig jaar winnen. Race 2 heb ik op pure wilskracht gereden en heb ik mezelf helemaal leeg gereden in het stuurgedeelte. Met mijn standaard motorblok was het moeilijk meekomen op het rechte stuk tegen de getunede blokken. Echter word ik hier wel een betere coureur van en gaan we de volgende wedstrijd in Oschersleben weer alles geven, die we over 2 weken verrijden!

Nieman komt sterk terug na tegenslag in Dijon et Pernois!
Sluit Menu