Nieman wint met overtuiging en heeft zicht op de kampioenstitel

Afgelopen zaterdag was het Frank Nieman die met een voorsprong van 5 seconden zijn eerste winst op een kletsnat Assen behaalde met de superbike. De Staphorster debutant deed hiermee zeer goede zaken voor in het kampioenschap en maakt nog kans op de titel.

De wedstrijddag op 3 oktober begon met twee kwalificaties in droge weersomstandigheden. Nieman zat goed in zijn ritme en reed mooie constante tijden. De 1.41.8 was goed voor een derde positie op de eerste startrij. 

Iets na vijven was het tijd voor de race. De donkere wolken werden zichtbaar en vlak voordat de race van start ging begon het met regenen. De slicks werden snel vervangen door regenbanden, het donkere vizier werd verwisseld met een licht vizier en het regenlampje ging aan. Nieman zag kansen, want vorig jaar wist hij de laatste wedstrijd in de regen op de 600 met volle overtuiging te winnen. Ook met de Yamaha R1 ging Frank goed van start. Na 3 bochten wist de Staphorster de koppositie over te nemen, om deze vervolgens niet meer in te leveren. Hoewel de regen nog steeds met bakken uit de lucht kwam, bouwde Nieman een voorsprong op van 9 seconden op de rest van het veld. Het was dan ook de 22-jarige debutant uit Staphorst die als eerste over de finishlijn kwam. 

Koploper Danny van der Sluis finishte als zevende, wat betekent dat Nieman sterk is ingelopen in het kampioenschap. Op dit moment staat Frank nog maar 7 punten achter Van der Sluis en zullen de buurmannen het duel voor de titel volgende week pas tijdens de twee finaleraces beslissen. Tijdens de finaleraces op 10 oktober zijn er nog 50 punten te verdelen. 

Frank: “Ik had een uitstekende race en had veel vertrouwen in deze stormachtige condities. Doordat ik het tempo meteen hoog legde wist ik een mooie marge op te bouwen. Naarmate de race vorderde kon ik de voorsprong managen en bracht ik de R1 veilig als eerste over de streep. Volgende week is er nog van alles mogelijk en ga ik er alles aan doen om de titel binnen te halen.” 

Nieman Racing stoomt zich klaar voor de finale races op 10 oktober en kijkt er naar uit om dit mooie seizoen met een hoogtepunt af te sluiten.

Nieman wint met overtuiging en heeft zicht op de kampioenstitel
JTS Fotografie
Sluit Menu