Nieman wordt derde in ONK Supercup 600 kampioenschap door dubbele podium finish!

13 oktober, een spannende dag voor Nieman Racing. Frank ging met 2 punten voorsprong op de nummer 4 het weekend in. Hij wist goed om te gaan met de druk en finishte tweemaal op P2 in de race en mocht opnieuw aantreden op het podium.

Rond 12 uur gingen de rijders van start aan de kwalificatie. Er werd gekozen voor de zachtste Dunlop compound achterband. Frank was niet lang nodig om in zijn ritme te komen. In ronde 3 & 4 zette hij een tijd van 1.43.8 wat goed was voor een tweede startpositie voor de races.

Race 1 ging Frank als 4de de eerste bocht in, hij zag de kopmannen al een gat trekken en zette meteen een aanval in. Er kwam meteen een counter van de concurrent, maar later in de eerste ronde nam Frank toch positie 3 over. Frank volgde de Belgische gastrijder en ging bewust niet de strijd aan, aangezien hij met zijn hoofd aan het kampioenschap dacht. Frank finishte op een keurige tweede plaats en bouwde zijn voorsprong op naar 9 punten op de nummer 4 in het kampioenschap.

Race 2 was de start opnieuw niet goed, alleen een hele sterke exit in de eerste bocht zorgde ervoor dat Frank als 3de de eerste ronde door kwam. De coureur uit Staphorst zette meteen een aanval in op de Belgische gastrijder in om proberen mee te gaan met de leider. Echter werd deze snel weer verloren. Frank zag de achtervolgde concurrent dichterbij komen en zette opnieuw aanvallen in op de gastrijder. Ook nu kwam de gastrijder meteen terug, waardoor de andere concurrent ook de aansluiting kreeg in de laatste ronde. Frank kwam op P2 naar de laatste bocht maar verloor deze nog aan de gastrijder. Opnieuw een tweede plaats in dit weekend! Plaats 3 in het kampioenschap is veilig gesteld, waar het team zeer trots op is!

Frank: “Ik ben onwijs trots om tijdens de laatste 3 wedstrijden alle keren op het podium te hebben gestaan. De eerste 2 races van het seizoen moest ik nog leren rijden met een compleet andere afstelling, maar vanaf toen ging we met grote stappen vooruit en was ik constant bij de top te vinden. Onze doelstelling was voorafgaand seizoen top 5 en één of meerdere podiumplaatsen. Dat is dik gelukt en we hebben zelfs een overwinning behaald! Ik wil het Nieman Racing team, sponsoren & alle supporters heel erg bedanken! Ik kan nou al niet wachten tot komend seizoen!”

Achter de schermen wordt al druk gewerkt aan het seizoen 2019.

Nieman wordt derde in ONK Supercup 600 kampioenschap door dubbele podium finish!
Sluit Menu