Tegenvallende resultaten op natte Koningsdag

De eerste kwalificatie werd verreden op een natte baan. Frank wist zich te kwalificeren op een 6e plaats. De tweede kwalificatie was lastiger aangezien de baan deels aan opdrogen was en met de regenband niet meer de juiste grip te behalen was. Dit resulteerde in een 12e startplaats. Niet de plaats waar Frank en het team tevreden met konden zijn.

Voor de race werd constant de buienradar in de gaten gehouden, wat hadden de weergoden in petto; droog, regen en op welke tijdstippen. Net voor de race begon het weer te regenen, dus werd er besloten om toch op regenbanden te gaan rijden. De start was niet super en Frank zag een aantal coureurs voorbij komen. Al vrij snel kon hij dit weer goed maken, maar wist niet de race te rijden waar hij en het team op hadden gehoopt. Dit resulteerde in een 13e plaats.

Frank: ‘Dit is natuurlijk niet de start van het seizoen waar we op gehoopt hadden. Op een droge en natte baan was het tempo zeker niet verkeerd. In kwalificatie 2 had ik al moeite met een opdrogende baan. Helaas werden deze omstandigheden herhaald in de race en kwam ik niet verder dan een 13e plaats. De komende races zal alles vast op zijn plaats vallen en komen we sterker terug!’

De volgende race zal worden verreden op zaterdag 18 mei.

Tegenvallende resultaten op natte Koningsdag
Foto: Wim Echten
Sluit Menu