Topprestatie van Nieman als wildcard rijder tijdens IDM Assen

Het TT circuit van Assen was afgelopen weekend het decor voor IDM wedstrijden. IDM staat voor Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft, de wegrace competitie van Duitsland. Frank had voor deze wedstrijd een wildcard ontvangen en mocht als gastrijder deelnemen in de Supersport 600/Superstock 600 klasse.

Vrijdag stond er twee vrije trainingen gepland en de eerste kwalificatie. Frank heeft de kwalificatie helaas niet kunnen rijden door een technisch probleem. De monteurs en de monteurs van het SWPN Team hebben tot in de late avonduren gesleuteld aan de motor. Zaterdagmorgen was de motor weer gereed om de tweede kwalificatie te kunnen rijden. Onze dank hiervoor gaat naar het SWPN Team en Ahnendorp Tuning.

Frank wist in de tweede kwalificatie een keurige 13e plaats te behalen en dit was tevens de startpositie. In de eerste race maakte Frank er een mooie race van strijdend voor plaats 10, maar kon deze positie helaas niet vasthouden en mocht een keurige 12e plaats noteren. Zondag stond de tweede race op het programma. Wederom mocht Frank starten vanaf de 13e startplaats. Wederom wist Frank er een mooie race van te maken met een nieuw PR van 1.43.7. Ook in deze race wist Frank zijn visitekaartje af te geven door te eindigen op de 10e plaats.

Frank: ‘Allereerst wil ik zeggen dat ik erg genoten heb. Na vrijdag geen meter gereden te hebben zijn we sterk terug gekomen! Ik wil iedereen bedanken die hieraan heeft mee geholpen. Ik ben vooral blij met hoe de tweede race is verlopen. We wisten het race weekend goed af te sluiten met een top 10 finish in een zeer sterk start veld, ook dook ik voor het eerst de 1.43 tijden in!

Het team wil uiteraard de Event sponsoren hartelijk bedanken die deelname aan dit IDM kampioenschap mogelijk hebben gemaakt.

Topprestatie van Nieman als wildcard rijder tijdens IDM Assen
Sluit Menu